Monday, August 26, 2013

introducing..hehe :D

assalamualaikum :)


ermm story about her (dayah) a little bit,
since i never ever told about her in this blog,hoho
dayah ni kawan saya sejak darjah 4 lagi..
masa tu saya baru pindah ke kelantan.
so masuk2 skolah kt jeli, kelantan tu,
dialah kawan pertama saya. :)
then xlama lepas tu, dayah berpindah ke kota bharu..pd tahun yg sama.
so, kejap jela saya berpeluang berkawan dgn dayah ni.

then masa saya diploma, rumet saya ni satu skolah dgn dayah.
ntah mcm mana mse berbual ngn rumet saya tu bleh plak ter'mention' pasal dayah ni..haha
saya pn mtk la no. fon dayah ni ngn rumet saya..
masa tu dayah stdy diploma kt uitm sarawak.
dlm tempoh tu, skali je saya pernah ber'gayut' dgn si dayah ni.
then senyap mcm tu je.
tgk perkembgn dia kt pesbuk jela..tp xpenah2 tegur pn..hahaha

masa saya masuk part 5 degree, 
saya dapat tau dayah further her stdy kt uitm machang jgk, skali dgn saya.
masa tu la saya contact dia balik.
since dia dr uitm sarawak, so xtau menahu sgt la pasal uitm machang ni.
so, saya la yg jd tour guide dayah ni kt machang.
lgpn dia sorg je drpd uitm sarawak yg dpt further stdy kt machang ni.

masa tu sayalah satu2nya kenalan si dayah kt mchang ni.
so saya ajak la dia sewa serumah dgn saya.
n dia jd rumet saya utk satu sem.
tp xsekelas la ngn si dayah ni, since saya part 5 masa tu, n dia part 4.
cuma kos je sama, sarjana muda perakaunan.huhu.
dan untuk seketika jgk saya jd rumet dia, hanya utk 1 sem.
sbb part 6 tu saya kena berpindah ke uitm kota bharu.

begitulah cerita kami.
kdg2 saya wonder jgk, kenapalah saya boleh bersama dgn dayah ni kejap2 je.huhu
masa darjah 4 sekejap, masa degree kejap.

tp xpela, saya xnk fikir pasal tu.
saya tau ada sebab la kenapa takdir kami begitu.
n skrg kami kawan baik.

2 3 ari lepas dayah msj ckp dia duk shah alam,
kt umah akak dia..
since umah akak dia dekat je dgn umah akak saya,
saya pegi la lepak umah akak dia kejap lepas balik keje ari tu.
mcm2 story keluar..hahaha..
saya ngan dayah mmg xd rahsia..
saya byk share hal2 family saya ngn dia.
since saya kenal family dia, dia pn kenal family saya. :)

tp xbyk pn bergambar ngn cik dayah ni.
xberpeluang nk bergambar byk2 ngan dia.
yg tu la yg paling saya kesal skali.
xsbr nk tggu abis bln 9..nk beli smartphonee~ :(





2 comments:

Nadya Dyana said...

heee beli2 smartphone ^^
da abes study ke? btw study mana?kirani lebih tua dari nad so nak panggil akak kirani la keke

Kirani Mia said...

belum habis lg la nad..taun dpn baru abis..hehe..stdy kt uitm kelantan..skrg tgh praktikal kt shah alam.:) akak? mcm tua sgt jeeee..hahaha..